Ortodontiden Rejeneratif Diş Hekimliğine, Yeni Makaleler Dişhekimliği Dergisi’nde

Dişhekimliği Dergisi’nin 149’uncu sayısı çıktı. Yeni sayıda, endodontiden ortodontiye ve rejeneratif diş hekimliğine uzanan yeni makaleler okurları bekliyor. Bilgilerini güncellemek, diş hekimliğine dair yeni ürün ve teknolojilerle tanışmak isteyenler, ilk 30 gün dergiyi ücretsiz okuyabilir.

Vestiyer Yayın Grubu (VYG) tarafından diş hekimleri ve dental sektöre özel hazırlanan Dişhekimliği Dergisi, 149’uncu sayısıyla VYG Dijital Dergi Kütüphanesi’ne eklendi. Bilimsel makalelerin öne çıktığı yeni sayıda, vaka ve derlemelerin yanı sıra haber ve ürün tanıtımları okurlarla buluşuyor.

Ortodontik Teşhis İçin 7 Yaş Geç, 0 Yaşında İlk Muayene

Endodontiden ortodontiye, etikten hukuka kadar farklı uzmanlık alanlarına uygun makaleleri kapsayan yeni sayı, her zamanki gibi zengin bir içeriğe sahip. Doç. Dr. Delal Dara Kılınç, “Ortodontik Teşhis İçin 7 Yaş Geç, 0 Yaşında İlk Muayene” başlıklı makalesinde, ortodontik muayene için 7 yaşına kadar beklenmesi konusundaki genel kabule, son yıllarda yapılan araştırmalar ışığında yaklaşıyor.

Maksiller Retrognatizmde ‘Surgery Only’ Yaklaşımı: Vaka Sunumu

Arş. Gör. Berfin Öykü Erdoğan, Prof. Dr. Yavuz Fındık ve Uzm. Dt. Gayem Eroğlu Albayrak tarafından kaleme alınan “Maksiller Retrogna- tizmde ‘Surgery Only’ Yaklaşımı: Vaka Sunumu” başlıklı makale, ortognatik cerrahide son yıllarda popüler hale gelen ‘surgery only’ yaklaşımını ele alıyor.

Periapikal Lezyonlu Bir Premolar Dişin Endodontik Tedavisi

Dt. Nüshet Doğan, “Periapikal Lezyonlu Bir Premolar Dişin Endodontik Tedavisi” başlıklı vaka raporunda, 22 yaşındaki hastanın 6 aylık takibine dair bilgileri meslektaşlarıyla paylaştı. Vaka, periapikal lezyonların başarılı bir endodontik takip ile cerrahi müdahaleye gerek kalmadan nasıl iyileştirildiğine odaklanıyor.

Rejeneratif Diş Hekimliğinde Kök Hücre ve Uygulama Alanları

Dt. Mustafa Bekerecioğlu ve Doç. Dr. Fatma Bilgen Bekerecioğlu’nun hazırladığı “Rejeneratif Diş Hekimliğinde Kök Hücre ve Uygulama Alanları” başlıklı makale, yenilikçi bir alanda kapsamlı bir inceleme sunuyor. Diş hekimliğinde kullanılan kök hücreler ve kullanım alanlarının yanı sıra rejeneratif diş hekimliğinde preklinik ve klinik gelişmeler de derlemenin önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda Yapılan Değişiklikler

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda, özel nitelikli verilerin işlenmesi ve verilerin yurtdışına aktarımı konusunda değişiklikler yapıldı. Düzenlemelerin bir kısmı Haziran’da yürürlüğe girdi, bir kısmı ise Eylül ayında yürürlüğe girecek. Bir milyon TL’ye kadar para cezası uygulanabilen bu önemli konuyu, Arb. Av. Tutam Okşak detayları ile yazdı.

Aydınlatılmış Onam’ın Tıptaki Önemi

Dişhekimliği Dergisi’nin Etik sayfalarını hazırlayan Prof. Dr. Ayşegül Demirhan Erdemir’in yeni makalesi, “Tıp Etiği İlkelerinden Aydınlatılmış Onam’ın Tıptaki Önemi Üzerine Yorumlamalar” başlığını taşıyor. Makale, Aydınlatılmış Onam ve Özerkliğe Saygı ilkelerini irdelerken, yasaca yeterli olan bir kişinin, bedenine ne yapılacağına karar verme hakkına sahip olduğuna ve isteği dışında hiçbir girişim için zorlanmaması gerektiğine işaret ediyor.

Dergi, İlk 30 Gün Ücretsiz Okunabilir

Dünya çapında dental etkinliklerin, kitap tanıtımlarının, sektörel röportajların yer bulduğu dergi, vyg.com.tr adresindeki VYG Dijital Dergi Kütüphanesi’nde, yayın tarihinden itibaren ilk 30 gün ücretsiz okunabilir. Bunun için ücretsiz bir üyelikle giriş yapmak yeterli. Vestiyer Yayın Grubu’nun tüm yeni dergilerine ve 35 yıllık dergi arşivine ise 200 TL’lik yıllık abonelik bedeli ile dijital olarak erişilebiliyor.

Detaylı bilgi ve abonelik seçeneklerine bu linkten ulaşılabilir.

Reklam